Реконструкцията на булевард  Хаджи Димитър“ трябва да продължи два пъти

...
Реконструкцията на булевард  Хаджи Димитър“ трябва да продължи два пъти
Коментари Харесай

Ремонтират бул. “Хаджи Димитър“ два пъти по-бързо от планирането, готов е до края на 2022-а

Реконструкцията на бул.  „ Хаджи Димитър “ би трябвало да продължи два пъти по-малко от плануваното и да е изцяло подготвена до края на годината. Този ангажимент е бил стихотворец от компанията реализатор, която ще ремонтира булеварда. Той ще бъде освежен на четири стадия, като поетапно ще се затварят разнообразни прави. Първоначалната концепция на общината - придвижването да бъде в двете посоки в едното платно, обаче няма по какъв начин да бъде осъществена, заради рейсовете от градския превоз и интензивното придвижване. Поради това при всеки затворен сектор ще има различни трасета.
Прочетете още
Макар и компанията реализатор да започва своите действия преди седмица, през днешния ден бе и символичната първа копка. Срокът е 260 дни, само че както стана дума, изпълнителят има подготвеност да завърши дейностите за малко по-малко от 100. Те са изразили като претекстове, че самата реорганизация не е изключително комплицирана, защото няма подземна инфраструктура и ВиК структури като се изключи сградни отклонения.

Софийският консорциум сред „ Вейл структури ” и „ София Асфалт ” са реализатор по плана. Офертата на компанията бе 3,749 млн. лв., само че съгласно плановете на Община Пловдив трябват в допълнение 899 хиляди лв.. Точната сумата ще бъде избрана, когато одобряват методиката на Министерството след приемането на решението на Народното събрание.

Реконструкцията е от оборудване „ Коматевски пътен възел “ до ул. „ Царевец “ В обсега на поръчката влиза подмяната на до момента съществуващата паважна настилка с асфалтова, замяна на тротоарите, създаване на джобове за контейнери за боклук, слагане на антипаркинг колчета, замяна на водопровод, замяна на канализация, създаване на велоалея, замяна на уличното осветяване с LED, слагане на отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка.

Това е третият обект от 40-милионния заем. По „ Модър-Царевец ” се работи от близо година, а през лятото се чака да стартира пробива под „ Водната палата ”. Четвъртият обект е ремонтът на ул. „ Царевец ”. За последната реорганизация обаче първо би трябвало ВиК да стартира своя план за Южния обходен колектор.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР